אם גם אתם הגעתם לשלב בחיים שבו עליכם להכניס את הוריכם לבית אבות, אתם בוודאי מכירים את התסכול מהצורך לבחור בין כל כך הרבה בתי אבות במרכז, בצפון ובדרום. את המעבר לבית אבות כדאי לבחון היטב, על כל היבטיו. אבל איפה מתחילים?? הצוות המקצועי של מרכז אורים, המתמחה במציאת פתרונות דיור וטיפול בקשישים, ייעוץ לסיעוד או הכוונה לבית אבות, נותן טיפים ודגשים לבחירת בית האבות הנכון.
הגדרת צרכים וסקר שוק
הגדרת הצרכים ברמה המדויקת ביותר האפשרית היא הצעד הראשון של כל שינוי משמעותי. ערכו רשימה מסודרת של הצרכים הרפואיים, החברתיים, הקרבה לפחות לאחד מהילדים וכו'. חפשו באינטרנט וצמצמו את החיפוש לבתי האבות העונים על דרישות אלה. קראו חוות דעת של גולשים על המקומות שנראים לכם, חפשו ידיעות אינטרנטיות על אותם מוסדות וכו'. ניתן כמובן גם להפעיל את הקרובים, החברים והשכנים לקבלת המלצות על בתי אבות במרכז ולבדוק האם הם מתאימים לצרכיכם.
מי משלם?
כדאי לבצע הערכה של המשאבים הכלכליים העומדים לרשותכם בכדי לממן את השהות בבית האבות. לעיתים ישנה אפשרות לקבל עזרה במימון מהרשויות, וכדאי לבדוק מול משרדי הממשלה השונים את האפשרות הזאת. בדקו אילו בתי אבות מאלה שענו על דרישותיכם מוכרים על ידי משרד הבריאות או משרד הרווחה בכדי לממש את הסבסוד. כמו כן כדאי לבדק את האפשרות של סבסוד בתי אבות במרכז, בצפון או בדרום, על ידי חברת הביטוח האישית שלכם או של הוריכם. בכל מקרה ודאו שבית האבות פועל בפיקוח וברשיון.
טוב מראה עיניים
כאשר צמצמתם את רשימת בתי האבות לפחות מעשרה, אל תתעצלו וצאו לבקר בהם. התרשמו מהסביבה, ממצב השוהים בבית האבות, מאיכות המזון, ממצב התחזוקה והניקיון הכלליים, ומהריח השולט במקום. הקשיבו למתרחש סביבכם – האם יש צעקות? בכי? האם נשמעים קולות צחוק או מוסיקה? בדקו את פעילות הפנאי במקום, ואת היחס בין אנשי המקצוע לדיירי בית האבות. דברו עם הדיירים ואל תתעצלו לרדת לפרטים הקטנים – האם יש ליווי לשירותים בלילה? האם יש שטיחונים במקלחת? וכו'. זכרו – בתי אבות במרכז, או בכל מקום אחר, צריכים להיות מקום שגם אתם תרצו לגור בו.