מטפלים בקשישים ברוך ובאהבה

אנו מטפלים בקשישים בצורה שמכבדת, מוקירה ומעריכה אותם. כשמגיע הקשיש לגיל זקנה, ההתמודדויות הן רבות ומגוונות ומשלבות הן את ההתמודדות הנפשית עם הגיל והן את ההתמודדות הפיזית עם מצבים בריאותיים, חלקם קלים אחרים קשים יותר.
 
הדורות הקודמים חיו על פי קוד ערכי ומוסרי, בו אין לשלוח את הקשיש אל בית אבות מהרגע בו הוא מגיע לגיל זקנה. מאז השתנו פני הדברים והקוד המוסרי התחלף ברצון וצורך להעניק להורים המתבגרים איכות חיים גבוהה על ידי שילובם בביתי אבות. אך כיצד מסבירים לקשיש כי העולם השתנה ובית אבות אינו מסמל נטישה או "זריקת" ההורה הרחק מהם? 


מטפלים בקשישים
חשוב לזכור ולהבין כי החשש של ההורים מפני המעבר, הוא לא בהכרח מופרך  וכי בשנים עברו או בעשורים קודמים, בתי האבות היו מוזנחים ולא מקום בו רצה הקשיש להזדקן. להבדיל מעשורים קודמים, בתי אבות בעידן הנוכחי מציע לקשיש הוד ופאר ועל כן יש להסביר להם זאת בדרכי נועם, ואף לקחת אותם לסיור בבית האבות, שיתרשמו ויפנימו את ההבדלים שבין אז להיום. אנו מטפלים בקשישים בסובלנות ומבינים את הקושי שבתהליך.
 
מלווים גם את הילדים
אין ספק כי אנו בראש ובראשונה מטפלים בקשישים, אך חשוב להבין, כי לא רק הקשיש עובר משבר במהלך העברה לבית אבות, אלא זוהי התמודדות של כל המשפחה, בין אם אלו הם הילדים והנכדים. אנו ב"אורים" מלווים את כל המשפחה בתהליך, החל מהאפיון הראשוני של הצרכים האישיים של הילדים והקשישים, דרך סיור בבתי אבות שונים ועד קבלת ההחלטה באשר לבית האבות בו נכון להלין את הקשיש. בתהליך הבחירה חשוב לקחת בחשבון את המרחק, על מנת לאפשר לכם להגיע ולבקר אותם בתדירות גבוהה ככל האפשר.



לייעוץ והכוונה על ידי עובדות סוציאליות השאירו פרטים