הרגע בו אתם מבינים שלטובת ההורים שלכם וגם לטובתכם עדיף להעביר אותם לבית אבות- הוא רגע קשה. לא קל להתמודד עם הידיעה שההורים היקרים והאהובים שלכם צריכים עזרה ותמיכה שאתם כבר לא יכולים לספק להם בצורה מיטבית. בין העצב והכאב חשוב שתדעו שעל אף שהמעבר לבית אבות הוא לא דבר קל, בסופו של התהליך אתם עשויים לגלות כי הדיור התומך לא רק שהיטיב עם הוריכם במישור הפיזי אלא שפעמים רבות הוא גם היטיב אתם במישור הרגשי והמנטאלי.
אם תשקיעו בבחינת האפשרויות (אשר עשויות לבלבל שכן יש מגוון בתי אבות במרכז, בצפון ובדרום) תוכלו למצוא את בית האבות הטוב ביותר עבור יקיריכם ולשפר את רמת חייהם. אבל איך עושים את זה? איך בוחרים בית אבות במרכז? ריכזנו עבורכם 3 בדיקות בסיסיות שיעזרו לכם לקבל החלטה נבונה.
בדיקה ראשונה: הגדרת הצרכים וביצוע סקר שוק
חיפוש בית אבות בכלל ובית אבות במרכז בפרט דורש בראש וראשונה הגדרה מדויקת של הצרכים השונים. בית אבות במרכז בפרט –כי שם ההיצע גדול יותר. כצעד ראשון, ערכו רשימה מסודרת של הצרכים הרפואיים, החברתיים והטיפוליים של הוריכם וקחו בחשבון גם את הקירבה אליכם הילדים או לפחות לאחד מכם. בדקו באינטרנט מוסדות רלוונטיים העונים על דרישות אלו. קראו חוות דעת של גולשים על מקומות פוטנציאליים מבחינתכם וחפשו ידיעות אינטרנטיות על אותם מוסדות. היעזרו גם בקרובים, בחברים ובשכנים כדי לקבל מידע נוסף על בית אבות איכותיים במרכז שהם מכירים ובדקו גם אותם. צמצמו את הרשימה לבתי אבות העונים בצורה מקסימאלית על הצרכים שהגדרתם ואל תשכחו לוודא כי הם נמצאים תחת פיקוח משרד הבריאות ומחזיקים ברישיון מטעמו.
בדיקה שנייה: מי משלם- בדיקת היתכנות כלכלית
חשוב מאוד לבדוק את התקציב שלכם, לפעמים ניתן לקבל סיוע כספי מהרשויות. מומלץ לפנות אל מרכזי הממשלה ולבדוק האם הם יכולים לסייע במימון. לאחר מכן, בדקו אלו מוסדות שמופיעים ברשימה שלכם מוכרים על ידי משרד הרווחה או משרד הבריאות ומה אפשרויות הסבסוד שמעניקים משרדים אלו. בדקו גם אפשרות להפעיל ביטוחים פרטיים שלכם או של ההורים שלכם.
בדיקה שלישית: טוב מראה עיניים- בדיקת שטח
צמצמו את רשימת בתי האבות כך שתכיל פחות מעשרה בתי אבות רלוונטיים במרכז ואחר כך סעו לבקר בהם. עשו זאת כמה פעמים ובשעות שונות. כאשר תגיעו אל בתי האבות שימו לב לסביבה. בדקו את שעות הארוחות ואת איכות המזון המוגש, שימו לב לרמת הניקיון, לריח בחלל המשותף ובחדרים, התרשמו מהפעילויות במקום (האם הן מגוונות ומתאימות להורים שלכם?) והתרשמו מהיחס שמעניק הצוות לדיירים. שימו לב גם לקולות הנשמעים- האם אתם מזהים קולות צחוק, מוזיקה מרגיעה, או בכי וצעקות. הביטו על פני השוהים במקום ושימו לב למצבם הבריאותי והנפשי.
שוחחו עם הדיירים והעובדים ואל תחששו לשאול שאלות גם בנוגע לפרטים קטנים כמו: האם יש שטיחונים ומעקה בטיחות במקלחת? האם יש מעקה בטיחות במיטה? האם יש ליווי לשירותים במהלך הלילה? האם יש לחצן מצוקה? האם עובדי המקום מגיבים במהירות? האם המקום מספק טיפולים רפואיים, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה וכדומה. שוחחו עם ההנהלה, הרופא והאחות ובדקו אלו סוגי הכשרות הם עברו. בדקו גם את חדר האוכל. שימו לב אם הוא מרווח מספיק. ערכו סיור גם בסביבה החיצונית והתרשמו מרמת הטיפוח והנעימות שלה.
זכרו– בתי אבות במרכז או בכל מקום אחר צריכים להיות מקום שגם אתם תרצו לגור בו. בחרו את הטוב ביותר וסייעו להוריכם ליהנות מהמקום החדש ולהרגיש בו כמה שיותר כמו בבית.